پیش‌بینی کاهش قیمت طلا و سکه در روز‌های آینده/ سکه ۷.۷ میلیون تومان ارزان شد وزارت نیرو: تعرفه برق پلکانی افزایش می‌یابد ساعت کاری بانک‌ها در سال جدید اعلام شد هزینه تعرفه خودرو برای آمریکایی‌ها آغاز ثبت‌نام وام ضروری بازنشستگان کشوری از ۱۷ فروردین/ افزایش وام ضروری به ۵۰ میلیون تومان بیمه‌شدگان چگونه به سابقه دارای کسری کارکرد بیمه‌پردازی‌شان اعتراض کنند؟ خطر کاهش قیمت بیت کوین تا ۷۱۰۰۰ دلار قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۵ فروردین ۱۴۰۴؛ طلا باز هم تکان خورد فرزانه صادق: به تعرفه‌های سنگین واردات خودرو نه می‌گوییم پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۱۴۰۴ اعلام روش استعلام مانده اعتبار در مرحله دوم طرح کالابرگ مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس: امسال سود سهام عدالت در فواصل منظم به حساب سهامداران واریز می‌شود وام ازدواج دست‌نخورده وارد ۱۴۰۴ شد؛ سقف وام فرزندآوری تغییر کرد؟ جزییات جدید میزان افزایش حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ تردد در جاده کندوان دو طرفه شد

تحریم‌ها مانع رشد صادرات نفت ایران به چین نشد

با وجود تهدید تحریم‌های آمریکا، واردات نفت چین از ایران، به رکورد بالایی افزایش پیدا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 11
کد خبر: ۲۱۲۹۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  آمار شرکت ورتکسا نشان می‌دهد چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان و بزرگترین مشتری نفت ایران است، به طور میانگین ۱.۰۵ میلیون بشکه در روز نفت ایران را در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ خریداری کرده است که ۶۰ درصد بالاتر از اوج واردات ثبت شده توسط گمرک چین در سال ۲۰۱۷ است که هنوز تحریم‌های آمریکا آغاز نشده بود.

 

افزایش واردات نفت ایران به چین، با افزایش تولید ایران روی داده که طبق نظرسنجی رویترز، به ۳.۱۷ میلیون بشکه در روز رسیده است. این بالاترین سطح تولید از سال ۲۰۱۸ است که واشنگتن تحریم‌های نفتی علیه ایران را برگرداند.

 

طبق آمار ورتکسا، واردات نفت چین از ایران در اکتبر، به حدود ۱.۴۵ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین سطح ماهانه است.

 

گمرک چین بجز دو محموله در دسامبر سال ۲۰۲۱ و ژانویه سال ۲۰۲۲، واردات نفت از ایران را از دسامبر سال ۲۰۲۰، ثبت نکرده است. هر چند در آغاز تحریم‌ها، واردات چین از ایران کاهش داشت اما حجم آن با افزایش تقاضای پالایشگاه‌های خصوصی چینی، به تدریج بهبود یافت.

 

به گفته معامله‌گران چینی، بیش از ۴۰ پالایشگاه چینی مستقل، نفت ایران را پالایش می‌کنند زیرا کیفیت خوب و قیمت مناسبی دارد. این پالایشگاه‌ها اتکای چندانی به سیستم مالی جهانی مبتنی بر دلار ندارند و نیازی ندارند با شرکت‌های غربی در زمینه فناوری، همکاری کنند. اکثر معاملات هم با استفاده از یوان چین، تسویه می‌شود.

 

چین که همواره با تحریم‌های یکجانبه مخالف بوده است، از روسیه و ونزوئلا هم نفت می‌خرد.

 

بر اساس گزارش رویترز، آخرین محموله نفت ایران که در گمرک چین ثبت شد، در اوایل سال ۲۰۲۲ و برای نفتی بود که قرار بود روانه ذخایر دولتی شود./ ایسنا

ارسال نظر